Cosplay

Va asteptam si de data aceasta la Otaku Festival sa va prezentati costumele inspirate din personajele anime care v-au placut. In cadrul festivalului vor avea loc un concurs de cosplay (cititi regulamentul de participare) si o sesiune de photo-shooting.

 

Concurs AMV

In cadrul Otaku Festival, pe 9 si 10 mai 2009, Project Sakura va organiza un concurs AMV cu premii. Regulile, in mare parte, cei care au mai participat le stiu...

 

Workshop de desenat arme

Este un workshop cu tematica, unde vor fi explicate tehnicile prin care un desenator poate concepe un design corect al unei arme; se vor prezenta toate aspectele de care trebuie sa tina cont pentru ca arma desenata sa para “cat mai reala si functionala” in contextul universului manga.

 

Workshop de Character Design

In cadrul acestui atelier doritorii vor putea invata sa creeze un personaj de la zero, pornind de la o idee de baza (oricare ar fi ea), si sa il dezvolte pana la modelul final, gata pentru productie.

 

Workshop de Kirigami

Este o forma mai simpla de origami, singura diferenta constand in faptul ca cel care face modelul poate decupa bucati din foaia folosita, simplificand astfel lucrul sau. Kirigami este o forma interesanta de exprimare, hartia si modelarea sa neavand limite ce nu pot fi intrecute cu un pic de imaginatie.

 

Workshop de Stencil

Dupa succesul stencilurilor cu tematica anime din A-camp, Otaku Festival va beneficia de un atelier de stenciluri cu personaje din anime si cateva staruri 8-bit.

 

Expo Play

Cum Otaku Festival v-a obisnuit deja cu o expozitie de desene, aceasta nu va lipsi nici de la editia a III-a. De data aceasta, tema festivalului este PLAY, iar cine are talent + instrumente + initiativa e invitat sa se joace si sa-si vada lucrarea expusa la eveniment.

 

Maid Cafe

In cadrul festivalului va functiona un Maid Cafe intretinut de YUME tea house din Cluj-Napoca.
Maid Cafe este o cafenea cu tematica in care toate “hostesele” sunt imbracate in menajere. Este o ramura derivata din cosplaying si o experienta interesanta.

 

Panouri pentru desen

Seamana cu jocul acela pe hartie unde mai multi contribuie cu cate un pasaj iar la urma iese o poveste, fiecare continuand bucata de dinaintea sa, numai ca este desenat. Cei care doresc pot continua un desen inceput de altcineva, fiecare contribuind cu elemente de poveste si cu un alt stil de desen.

 

Lego MOC

Cu amabilitatea lui Adrian Florea (contact: spacemonkey_adi@yahoo.com) in cadrul festivalului vom expune cateva planse de mari dimensiuni cu MOC-uri (My Own Creation) tematice (Mecha, Space, Cars, Scluptures, Castle, Trains, Planes, Boats) realizate de cei mai buni artisti din lume.

 

8-bit Games

In acest an, zona de gaming va fi speciala. Vom avea emulatoare NES. Participantii vor avea ocazia sa (re)joace jocuri celebre (Super Mario, Tetris, Mega Man, The Legend of Zelda, Contra, Donkey Kong) pe 8-bit din anii 80'-90', plus jocuri independente (indie games) din 2008-2009.

 

Proiectii

Pe langa concursul de AMV din cadrul festivalului veti avea ocazia sa vizionati in premiera diverse materiale video legate de cultura otaku: documentare, interviuri, recomandari, filme de lung si scurt metraj, montaje speciale; mai multe detalii in curand (in programul festivalului).

 

 

MGT Educational Wacom Creative Partners Centru National al Dansului Bucuresti ANIMAX Acum Live Singura revista de muzica din Romania! TimeOut Bucuresti 24-FUN Feeder Visual Art Feestival port.ro Dor De Duca Metropotam Baka Otaku Anime Club Project Sakura YUME Seireitei Anime Plus Aikan Manga Shop Anime-xg A-Camp Anime Mania AnimeZup
© 2009 Otaku Entertainment, Original Illustration created by Inkamon & Between