Otaku Festival continua si la a cincea editie traditia concursului de cosplay. Ca si pana acum, acesta va fi structurat pe doua categorii separate, concursul de individual, organizat in prima zi de festival, si concursul de grupuri, organizat in cea de-a doua. Inscrierile se fac prin completarea formularului dedicat de pe site, insa, inainte sa completati formularul, este foarte important sa cititi cu atentie noul regulament al concursului, ca sa stiti exact ce este permis si ce nu. Acolo veti gasi toate informatiile de detaliu despre organizarea interna a concursului.

Concursul va fi prezentat, in ambele zile, de Victor Vrabete (Rammy) de la Kaen no Ongaku.

Cine va juriza?

Juriul va fi compus din trei membri, despre care gasiti mai multe informatii la sectiunea Invitati a site-ului:

  • Livia Viziteu (Shinju) – va acorda nota pentru costum.
  • Dragos Tone (Notorious) – va acorda nota pentru asemanarea cu personajul.
  • Madalin Mladinovici – va acorda nota pentru prestatia scenica.

Descrierea detaliata a modului de jurizare se afla in regulamentul concursului.

Update: Din motive ce nu tin de noi, Mihaela Vanca nu mai poate participa la eveniment, astfel, juriul s-a redus la doar 3 membri. Regulamentul de notare si procentele raman neschimbate.

Care vor fi premiile?

Anul acesta, premiile vor consta in certificate destinate achizitionarii de materiale si accesorii pentru cosplay reprezentand contravaloarea unei anumite sume de bani. Procedura e simpla. La festivitatea de premiere, castigatorii vor primi aceste certificate simbolice, apoi, acasa, vor alege de la magazine online accesoriile sau materialele de cosplay dorite si vor trimite pe mail la organizatori linkurile catre elementele selectate. Noi vom face comanda si plata, iar castigatorul/castigatorii vor primi acasa bunurile cumparate.
Sumele acordate sunt urmatoarele:

La concursul de individual:

  • Locul I – 300 lei
  • Locul al II-lea – 200 lei
  • Locul al III-lea – 150 lei

La concursul de grupuri:

  • Locul I – 500 lei
  • Locul al II-lea – 300 lei
  • Locul al III-lea – 200 lei

Verificati cat mai des site-ul festivalului, pe care il vom actualiza pe parcurs cu informatii legate de repetitii, ora de incepere a concursului, eventuale modificari si alte informatii utile.

Pentru orice nelamuriri legate de concursul de cosplay va rugam sa ne trimiteti un email la email hidden; JavaScript is required.Inscrierile pentru Concursul de Cosplay la Otaku Festival 2011 s-au incheiat, va multumim pentru participare!