Anul acesta, in juriul pentru concursul de cosplay de la Otaku Festival, suntem onorati sa avem invitati speciali prin intermediul revistei Cosplay GEN. Primul dintre ei este Elffi din Finlanda, care a participat la concursuri atat in calitate de concurent, cat si ca membru al juriului si despre care puteti afla mai multe in Cosplay GEN #05, care urmeaza sa fie lansat la acelasi eveniment.

Cosplay: Jecht, Final Fantasy // Foto: Yayagami
Cosplay: Gilgamesh, Fate Zero // Foto: Yayagami
Cosplay: Ichigo Kurosaki, Bleach // Foto: Chie

Cu o experienta de sase ani in cosplay, si-a inceput activitatea in acest hobby in vara anului 2006, odata cu participarea la conventia Animecon din Helsinki, la care a aparut in primul sau costum de cosplay: Kurosaki Ichigo din binecunoscuta serie anime Bleach. Ca pentru orice alt cosplayer dedicat, si Elffi are standarde foarte ridicate pentru el insusi, dorind sa devina mai bun de la un costum la altul si sa faca lucrurile din ce in ce mai bine, dezvoltand singur noi metode si tehnici si modificandu-le pe altele invatate de la alti cosplayeri, mereu deschis in fata ideilor noi si ingenioase. Iar munca i-a fost rasplatita cu rezultate pe masura, caci costumul cu care l-a interpretat pe Vash the Stampede i-a adus primul loc in preliminariile finlandeze pentru World Cosplay Summit in 2011.

Cosplay: Vash the Stampede, Trigun // Foto: Jacob
Cosplay: Vash the Stampede, Trigun // Foto: Jacob

Dupa cum marturiseste el insusi, in calitate de membru al juriului incearca intotdeauna sa fie bland si lipsit de rigiditate, sa dea sfaturi si sa-i incurajeze pe concurenti. Si suntem siguri ca va face treaba buna si la Otaku Festival!

Cosplay: Ragna the Bloodedge, Blaz Blue // Foto: Yayagami
Cosplay: Getsuga Tenshou Ichigo, Bleach // Foto: Yayagami
Cosplay: Hollow Ichigo, Bleach // Foto: Myrtha

Pe Elffi il puteti gasi pe pagina sa de deviantART sau Facebook.